søndag 4. september 2011

Sports Club Sarpsborgs Sunne Middagstips uke 35

Skinkestek
4 porsjoner



1 kg.    skinkestek uten ben
100 g.  asparges
2          vårløk
1          rød paprika
1/2       gul squash
2          gulrøtter
1          rødløk
1 ss      olje
1/2 ts    pepper
1/2 ts    salt


Gni steken med salt og pepper. Stikk så inn et steketermometer. Forvarm ovnen ved 175°C. Legg steken i en ildfast form og plasser formen i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76°C. Dette vil ta ca 1-1/2 time.
Skjær steken i skiver etter at den har hvilt i 20 minutter. Kan legges i aluminiumsfolie for å holde den varm. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skyll og skjær resten av grønnsakene i biter. Hell oljen i en stekepanne og fres grønnsakene i noen minutter. Tilsett så salt og pepper.

Server skinkesteken med grønnsakene, kokte poteter og sjysaus.

1 Porsjon  med 150 g. potet: 350 Kcal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar