søndag 21. august 2011

Sports Club Sarpsborgs sunne Middagstips uke 33

Afrika inspirert kalkungryte
2 porsjoner

Kalkunbryst 300 gr
Hodekål 100 gr
Tomatpurè 80 gr
Paprika rød 80 gr
Paprika gul 80 gr
Agurk 60 gr
Gulrot 60 gr
Rødløk 1/2 stk
Olivenolje 1,5 spiseskjeer
Mineralsalt 1/2 tsk
Cayennepepper 1/2 kryddermål
Paprikapulver 1/2 kryddermål
Karri 1/2 kryddermål
Kardemomme 1/2 kryddermål
Koriander 1/2 kryddermål
Sitron 1/2 tsk presset saft
Vann 1 dl

Fjern skallet på løken og finhakk den. Legg løken i en tykkbunnet gryte med noen spiseskjeer vann i bunnen og la løken mykne på svak varme under lokk i ca 10 minutter.
Skjær kalkunen i ca 3 cm store biter.
Bland salt, alle krydder, tomatpurè, sitron og olje i løkgryten. Rør godt om, hell på resten av vannet og la blandingen koke opp.
Legg i kalkunbitene og kok under lokk til kjøttet er ferdig, 15-20 min.
Server sammen med råkostsalat bestående av hodekål, gulrot, paprika og agurk.

Per porsjon:
Fett: 11,6 gr
Protein: 39,9 gr
Karbohydrater: 18,1 gr
Kcal: 337



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar