søndag 20. oktober 2013

Valg av den riktige sports-BH

En god sports-BH er avgjørende for om brystene din beveger seg 9 cm per løpeskritt eller kun 2 cm. Dette kan i lengden ha stor betydning for dine brysters form.

Et bryst består av bindevev, fettvev og melkekjertler. Det er altså ingen muskler eller knokler i selve brystet, og derfor ingenting til å holde brystet på plass dersom vevet gir etter. En god sports-bh kan gi opptil 78 % reduksjon av brystets bevegelse i forhold til å ikke ha på en BH. En alminnelig BH støtter brystene med ca 40 %.

Her kan du lese om hva du bør passe på når du skal kjøpe en ny sports-BH.




Transport av svette

Sports-BHen skal kunne lede bort varme og svette, så vær oppmerksom på marterialet. Du bør derfor ikke velge bomulls-BHer, som blir gjennomvåt med en gang, utvider seg og krymper i vask.


Utskiftning

En sports-BH holder vanligvis 12-18 måneder avhengig av hvor ofte den blir brukt og vasket. Etter dette blir stoffets elastisitet minsket og noe av støtten forsvinner, så husk å bytte dem ut. Tenk etter om din kropp eller dine behov har endret seg siden sist, når du skal ut å handle inn en ny.


Stropper

Brede stropper bidrar til mer støtte enn smale, spesielt for kvinner med større bryster. Dersom du har større bryster kan det være lønnsomt å justere på stroppene, for å stramme inn brystene. BH med bokserryg kan også gi mer støtte.


Den riktige størrelsen

Noen BHer skiller mellom skålstørrelse og omkrets, mens andre lages i standardstørrelsene small, medium og large. Det kan være en fordel å kjenne målene dine før du går på jakten etter den gode BHen, men de fleste går 1-2 størrelser ned når de skal kjøpe en BH.


Lykke til med BH jakten ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar