søndag 13. oktober 2013

Opp på pedalen - hvorfor er sykling så bra?

Neste uke retter vi fokuset på spinning, og trår i gang med spinningsuke med tema tegneseriefigurer! Det vil da bli teamteach og show på alle spinningtimene med ny musikk og koreografi! Det hele blir avsluttet med en MaratonSpinn og fest på lørdagen!

Diverse ritt, som Hennesrittet og Grenserittet, har sørget for en økt sykkelinteresse. Har du planer om å sykle noen ritt neste år, så kan vi anbefale legge spinning og RPM inn i din timeplan. I tillegg vil vi ha et eget opplegg for de som ønsker å bli med på vårt Hennesritt team neste år (mer informasjon kommer snart).

Denne artikkelen fokuserer på hvorfor du også bør velge sykling som en treningsform


Trå deg 14 Snickers lettere på en måned

Sykling viser seg å være en supereffektiv kaloriforbrenner. En kvinne på 60-65 kg skifter ut bilen sin med sykkel og sykler 10 km til og fra arbeidet i en måned, vil forbrenne ca 4.000 kalorier på en måned. Det er mer enn en halv kg fett, eller 14 Snickers. Under en RPM time, som er inspirert av terreng sykling, vil du sykle rundt 20-25 km under en enkelt økt.

Det er viktig å kombinere transportsykling med annen mosjon. Selvom transportsykling i seg selv forbrenner kalorier, er det ofte ikke hardt nok til å forbedre kondisjonen. Dersom du er glad i å sykle, vil vi anbefale spinningtimer og RPM. Disse øktene kan hjelpe deg til å forbrenne mer og øke din kondisjon.

Helsen

En annen fordel med sykling er at du nesten ikke kan gjøre noe galt. Hvis du tråkker hardt nok på pedalene, vil sykling forbedre din kondisjon. Dette virker på flere plan, som å merke melkesyren (les mer om melkesyre her), noe som du vil merke under våre spinning og RPM timer. Som du kan lese om i melkesyreartikkelen, så er det en av de primære drivkraftene bak tilpasninger i muskulaturen.

I tillegg vil dine lunger bli bedre til å oppta oksygen og hjertet blir sterkere. Et sterkere hjertet resulterer i at det pumpes mer blod ut til kroppen. Dersom du trener regelmessig, vil du da redusere risikoen for åreforkalkning, diabetes og hjerte-kar-sykdommer.

Unngå skader

Har du problemer med en skade eller er redd for å bli skadet under trening, så prøv sykling, spinning eller RPM. Fysioterapeuter har nemlig kåret sykling som kongen av mosjons-former. Både løp og sykling involverer de største muskelgruppene, som fører til høyere forbrenning og forbedring av kondisjonen. Fordelen med å velge sykling, er det er langt mindre belastning på sener og ledd. Derfor er sykling spesielt praktisk for deg som sliter med skader eller ikke er vant til fysisk aktivitet. Dette henger sammen med at bevegelsesmønsteret ditt er mer under kontroll på sykkel, som betyr vesentlig mindre belastning av hoften. Ustabilitet i hoften er ofte årsak til kne- og ankelskader, som jumpers kne og beinhinnebetennelse.

Syklingen og humøret 

Sykkelens betydning for humøret og selvtilliten din skal ikke undervurderes. Flere forskere peker på at sykling er effektiv i forebyggelsen av depressjon og demens, og en bidragsyter til å forlenge livet. Når kroppen har det godt, har det en innvirkningen på humøret.

Sett deg et mål for å øke motivasjonen for å holde syklingen i gang

Man behøver ikke å komme først over målstreken i harde spurtoppgjør for å finne lykken på sykkelsetet. Likevel kan et mål, som å sykle et ritt, øke motivasjonen for å holde formen på sykkelsetet. Dersom du skal sykle et ritt neste år, kan det være lønnsomt å sette seg på sykkelsetet både ved spinning og utesykling. På Sports Club Sarpsborg har vi et stort tilbud for deg som ønsker å sykle innendørs og vi kommer også til å tilby utesykling når våren nærmer seg. Vi vil arrangere et eget opplegg på nyåret for å hjelpe deg gjennom Hennesrittet, dersom det er et mål.

Det er mange andre grunner til å sette seg på sykkelsetet, så test ut en spinningtime eller RPM time på Sports Club Sarpsborg :) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar