fredag 7. desember 2012

De kaller seg 100 kg klubben



Hva var motivasjonen for å komme i gang med treningen?
Joakim Sveen og Lars Olsen startet på Sports Club Sarpsborg mai 2009 og oktober 2011. Det var et sterkt ønske om å å forandre sin livsstil som fikk dem inn på vårt treningssenter. Joakim sitt ønske var å få bedre selvtillit og bedre helse. I tillegg var det hans datter som var hans store motivasjon for å sette i gang prosessen. På grunn av følelse av skam og mangel på energi var det vanskelig å kunne ta med datteren på stranden og ha overskudd til å kunne leke med henne. I likehet med Joakim, var også Lars sin sønn hans endelige motivasjon for å sette i gang med treningen og få et mer aktiv livsstil. Lars hadde lite energi, og var på randen til å få noen farlige sykdommer som et resultat av overvekten.

Tattoveringen, ingen vei tilbake
Joakim var så dedikert til forandringen at han tattoverte "NÅ eller ALDRI" med datterens navn på hele underarmen. Det var nå ingen vei tilbake,  og dette fungerte som nok en stor motivasjonsfaktor og oppvekker for Joakim. Dette har bidratt til at Joakim aldri har slurvet med treningen etterpå. 

Hvordan har resultatet av treningen vært?
Joakim gikk ned 55 kg og Lars gikk ned 53 kg på underkant av 1 år med trening og endring av kosthold. Det er utrolig imponerende hva de har fått til. Dette har gitt dem kallenavnet 100 kg. klubben. Ren viljestyrke har ført dem dit de er i dag. Etter å ha lest seg opp fra forskjellige fitness blader la Joakim opp sitt eget kostholdsopplegg, og gikk skikkelig inn for å endre sitt kosthold og få nok med søvn. I tillegg trener han nå 6 ganger i uken med kondisjon og styrke. Lars trente kun kondisjon på ellipsemaskinen de første månedene som gjorde underverker. Etter dette begynte han å trene tung styrke med Joakim. I tillegg kuttet han ut sukker. Han har vært veldig dedikert med treningen, og trener i dag 5-6 ganger i uken.

Oppnå mål
Mål er ofte en viktig del av treningen, for å ha noe å jobbe mot. Dette kan være helt avgjørende for å holde motivasjonen oppe. Målet til både Joakim og Lars startet med å gå ned i vekt. 
Lars: "Målet var å gå ned 50 kg. på 1 år." Hans nye mål nå er å bli kvitt siste rest av magen og å bygge muskler.
Målet til Joakim var først å bli slank. "det har jeg nå klart." videre sa Joakim, "jeg synes det er viktige med klare mål". Ikke å nå målene sine, men man skal knuse dem!" Joakims neste mål er å debutere i Fredrikstad Opens Athletic Fitness i 2013. Man kan tydelig merke resultatene komme fra uke til uke. Vi ønsker Joakim lykke til i konkurransen.

Trene på Sports Club Sarpsborg
Joakim: "Jeg har prøvd flere treningssentre, men Sports Club Sarpsborg er det virkelig noe magisk med med virkelig energiske, positive og blide ansatte som gleder en og gir motivasjon i det en går inn døren. Det er også et virkelig godt miljø her, og folk støtter hverandre, er sosiale, smiler og slår gjerne av en prat"
Lars: "Jeg prøvde mange helsesenter i Sarpsborg, før jeg havnet hos Sports Club. Jeg trivdes ikke på noen av dem, følte folk forhåndsdømte meg grunnet overvekten. På Sports Club ble jeg tatt i mot med åpne armer. De har et utrolig hyggelig personale med mye kunnskap, samt flotte lokaler med alt man trenger."

Tips til andre i samme sko
Joakim sitt tips er å ta kontakt med en personlig trener, få en kostholds- og treningsplan, og få en veiledningstime for å lære riktig teknikk og unngå skader. Lars mener det er viktig å ikke fokusere på slanking, men å endre livsstil. Slankekurer fungerer dårlig, da man har tendenser til å gå raskt opp i vekt igjen. Lars sluttet med 'junk food', og startet med valig sunn kosthold. Man kan også ta kontakt med andre som trener og jobber på senteret for å få tips. Å trene sammen med andre kan hjelpe deg med å holde treningen oppe over lengre periode, og gjøre det som en sosial ting. Joakim og Lars ble kjent på Sports Club Sarpsborg, og startet med å trene sammen. De fant tonen raskt da de fant ut at de ville oppnå det samme. Det er gull verdt å ha noen å trene sammen med, for å kunne presse hverandre litt ekstra. 


Vi på Sports Club Sarpsborg er meget imponert og stolte over hva både Lars og Joakim har oppnådd under deres medlemsskap hos oss! De er virkelig en inspirasjon:)

1 kommentar:

  1. kjempe flinke, veldig flinke lillebroren min :)

    SvarSlett