Skinkestek
4 porsjoner
1 kg. skinkestek uten ben
100 g. asparges
2 vårløk
1 rød paprika
1/2 gul squash
2 gulrøtter
1 rødløk
1 ss olje
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
Gni steken med salt og pepper. Stikk så inn et steketermometer. Forvarm ovnen ved 175°C. Legg steken i en ildfast form og plasser formen i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76°C. Dette vil ta ca 1-1/2 time.
Skjær steken i skiver etter at den har hvilt i 20 minutter. Kan legges i aluminiumsfolie for å holde den varm. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skyll og skjær resten av grønnsakene i biter. Hell oljen i en stekepanne og fres grønnsakene i noen minutter. Tilsett så salt og pepper.
Server skinkesteken med grønnsakene, kokte poteter og sjysaus.
1 Porsjon med 150 g. potet: 350 Kcal
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar